Najlepšie hrady na Slovensku

Ahojte všetci! Ahojte!

Možno je to pre vás prekvapenie, ale Slovensko má na svete najviac hradov a zámkov na obyvateľa.

Je ich veľké množstvo od absolútnych zrúcanín až po veľmi dobre zachované alebo zrekonštruované.

Dnes vás v Linguarte vezmeme na cestu za objavovaním niektorých z tých najlepších a ktoré sú povinnosťou pre každého, kto cestuje alebo žije na Slovensku.

Začnime!

 

 

Bojnický zámok:

Je považovaný za jeden z najkrajších a najromantickejších zámkov na Slovensku. Tento rozprávkový zámok obklopený nádherne upraveným parkom ukazuje zmes gotického, renesančného a romantického architektonického štýlu.

Ak si ho prezriete so sprievodcom, objavíte jeho bohato zdobené miestnosti v rôznych štýloch. Okrem toho navštívte Múzeum Bojnického zámku a nevynechajte ani úchvatnú zámockú kaplnku.

 

Oravský hrad:

Jeden z najvýznamnejších filmov o dejinách ranej kinematografie, Nosferatu, použil ako miesto nakrúcania tento krásny slovenský hrad. Keď ho navštívite, ľahko pochopíte dôvod, pretože Oravský hrad je skutočným rozprávkovým zámkom priamo zo stránok rozprávkovej knihy. Tento gotický skvost z 13. storočia je známy svojou impozantnou siluetou a malebným okolím.

Jeho dramatická architektúra obklopená Tatrami dodáva tomuto hradu veľmi jedinečný vzhľad a prítomnosť.

Skutočný zázrak slovenskej histórie a folklóru!

 

Spišský hrad:

Spišský hrad, ktorý sa nachádza na vrchole vápencového kopca v Spišskom Podhradí, je jedným z najväčších hradných komplexov v strednej Európe a je zapísaný na zozname svetového dedičstva UNESCO. Táto veľkolepá pevnosť z 12. storočia sa môže pochváliť strategickou polohou a pôsobivým opevnením.

Preskúmajte jeho rozsiahly areál, kde sa špeciálne počas leta koná množstvo podujatí oživujúcich čarovnú stredovekú atmosféru v jeho múroch.

 

Bratislavský hrad:

Bratislavský hrad je symbolom hlavného mesta a neodmysliteľnou súčasťou slovenskej histórie: je viditeľný takmer z každého miesta v meste. Kompletne zrekonštruovaný Bratislavský hrad ponúka panoramatický výhľad na mesto a okolitú krajinu. V priestoroch hradu môžete navštíviť Slovenské národné múzeum, ktoré predstavuje expozície o bohatom kultúrnom dedičstve krajiny.

Ale aj mimo hradu si môžete vychutnať príjemnú prechádzku v úžasných záhradách okolo hradu a na mnohých malých chodníkoch.

 

Červený Kameň Castle:

Hrad Červený Kameň je pozoruhodná renesančná pevnosť ukrytá v Malých Karpatoch. Názov hradu znamená “ Červený Kameň“ a bol postavený ako rad obranných hradov. Súčasná pevnosť má veľmi dobre zachované interiéry vrátane pôsobivej zbierky historického nábytku, zbraní, umenia a úžasnej zlatej sane s veľkým rozprávkovým príbehom. Pri jej prehliadke sa prenesiete do dávnych čias.

Trenčiansky hrad:

História tohto hradu je veľmi dlhá a začína sa v 11. storočí. Hrad bol dôležitou pevnosťou, ktorá chránila strategické obchodné cesty v rámci niektorých regiónov a banských miest.

Nádherná hradná veža a delová bašta poskytujú úžasný výhľad na rieku Váh a jeho región. V jeho múroch sa nachádza Trenčianske múzeum, ktoré uchováva stálu expozíciu dejín regiónu s historickými zbraňami, nábytkom a ďalšími artefaktmi.

 

Dúfame, že sa vám náš zoznam páčil, a dajte nám v komentári vedieť, aké ďalšie hrady, zámky alebo zrúcaniny by ste pridali.

Sledujte nás na Instagrame alebo Facebooku, kde nájdete ďalšie zaujímavé videá a informácie o Slovensku.

Uvidíme sa v ďalšom videu a nezabudnite sa prihlásiť k odberu. Ahoj!